התקדמות ה”חוכמה”

התקדמות ה"חוכמה"

יישום נתונים בתהליך קבלת החלטות למניעת אש

תרגום מאמר The Progress of Smart
NFPA Journal® that appeared in the November/December 2015
Authored by: Kathleen H. Almand, P.E., FSPPE is a vice president for Research at NFPA

 

בימים אלו, נדמה שהמילים מערכות “חכמות” שגורות בפה של כולם בקהילת האש. המצג של הקרן למחקר הגנה מאש על העבודה האחרונה שלנו על לחימה חכמה באש בחסות  The national institute of standards and technology קיבל הרבה תשומת לב במדינה. בזמן שהמחקר מכסה הכול החל מתכנון מקדים לאירוע חירום ועד לטקטיקות לחימה באש, האספקטים הטכנולוגיים או “Cyberphysical” הם שתפסו את מירב תשומת הלב. מזל”טים לכיבוי אש, בגדים עם חיישנים ומערכות מידע בבניינים מציגים כולם הזדמנויות מוחשיות ופיזיקליות לבטיחות אש, במיוחד עבור תגובות בזמן חירום.

קיים היבט “שקט” יותר של הקונספט החכם שמקבל גם הוא הרבה תשומת לב : השימוש במאגר נתונים לקבלת החלטות במניעת אש. חלק אולי יטענו שזה לא “חכם” במובן הרגיל, במפגש של עולמות הסייבר והפיזיקה, אך זוהי דוגמה מושלמת לכוח של מאגר נתונים לשפר קבלת החלטות של אכיפה ופיקוח.

יש הרבה שנעשה כבר בנושא. ב-19 בנובמבר בטמפה, אריזונה, הקרן תביא מומחים למניעת אש מ-15 אזורי שיפוט לדון באיך הם משתמשים במאגרי מידע להדריך תכניות אכיפה ופיקוח. מאגר המידע כולל תיעוד של בדיקות קודמות, נתונים על נדל”ן, סיכונים באוכלוסייה ושיחות טלפון של כיבוי אש, מאפשרות להפוך את האכיפה והפיקוח לחכמים יותר, כשבמקרה זה הכוונה היא ליותר יעילים ואפקטיביים. הדיאלוג הזה יעזור לעדכן את היוזמות ואת הסטנדרטים של ה-NFPA כולל את  NFPA 950-התפתחות מאגר מידע לשירות האש ו – NFPA 1730 – התארגנות ופריסה של פיקוח מניעת האש ושל קוד האכיפה , סקירת תכניות, חקירה ופעולות לחינוך ציבורי.

פרויקטים נוספים בפיתוח של הקרן גם נוגעים לאכיפה חכמה. פרויקט אחד הגיע אלינו כבקשה של קהילת אזעקות האש, לפתח נתונים שיעזרו להבין את תופעת האזעקות הבלתי רצויות. העבודה הקודמת שלנו בנושא הזה המליצה על פיתוח של מאגר נתונים שיספק הבנה עמוקה יותר של התנאים שמקושרים עם אזעקות בלתי רצויות, ואיך גורמים כמו פיקוח, מיקום האזעקה ואימות השיחה יכולים להשפיע על הבעיה. המטרה שלנו עם הפרויקט הזה היא להגדיל את מאגר הנתונים ולסייע למחלקות עם האנליזה שלהם. במשך השנתיים שהפרויקט נערך, מחלקות אש אינדיבידואליות החלו לפתח מאגר נתונים בהסתמך על המלצות הפרויקט הזה.

פרויקט שני מתוכנן לקבץ ולנתח רשומות של משאבות כיבוי אש בהסתמך על מידע שנאסף בפרויקט מוקדם יותר. מתוכנן לעדכן תדירות בדיקה, הנתונים האלו יהיו בעלי ערך לבעלי מתקנים כמו גם לוועדה הטכנית של משאבות כיבוי אש. אנחנו גם עובדים עם הוועדה לפיקוח, בדיקה ותחזוקה של מערכות טכניות מבוססות מים לפתח נספח שיספק הדרכה על התקנה, בדיקה ותחזוקה של מאגר נתונים רחב.

כל המאמצים האלו ממשיכים עבודה מוקדמת יותר שנעשתה ע”י הקרן באמונה שמאגר נתונים יכול להפוך את תכניות הפיקוח ליותר יעילות ואפקטיביות. כמה שנים לאחר תחילת העבודה לקהילת כיבוי האש יש את היכולת לאסוף ולהעביר את הנתונים ביעילות ובשלמות כך שההחלטות שמסתמכות עליה יוכלו להתבצע בזמן אמת. אפשר לקרוא לזה התקדמות ה”חוכמה” – עם הרבה מאוד התקדמות שתבוא.

מאמר זה תורגם על ידי רותם אזולאי מצוות אקו-סייפ באישור ה NFPA Journal®

Reprinted with permission from NFPA Journal® (Vol. 109, #6) copyright © 2015,

National Fire Protection Association, Quincy, MA. All rights reserved.

אנו באקו-סייפ פועלים להגברת המודעות לסיכוני חומרים מסוכנים ולמניעה וטיפול נכון באירועים.אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בכל שאלה וצורך הנוגעים לחומרים מסוכנים.

סגירת תפריט